یکی از انواع عکاسی که کاملا مبتنی بر خلاقیت و هنر عکاس است، عکاسی انتزاعی نام دارد. معمولا در این نوع عکسبرداری، جزئیات واقعیت از تَصویر حذف می شود و از الگوهای خاصی به جای آنها استفاده می گردد.

تعریف عکاسی به روش انتزاعی

عکاسی انتزاعی یا همان عکاسی آبستره (Abstract Photography) نوعی عکاسی بر خلاف واقعیت است. در واقع هر آنچه در واقعیت با جزئیات وجود دارد، در عکاسی انتزاعی از میان می رود. در این نوع عکاسی با حذف جزئیات و سوژه ها و بولد کردن سایر ویژگی های مرتبط با یک عکس و تلفیق آن با هنر، یک تصویر انتزاعی به دست می آید.

در این نوع تصویر سازی، عکاس در پرتلاش است تا تصاویری خلاقانه و کاملا غیر واقعی از موضوع مورد نظر به تصویر بکشد. در عکسبرداری انتزاعی، عناصر واقعی از تمامی عکس حذف شده و به جای آن خطوط، اشکال و الگوهای غیر واقعی جای می گیرند. در این نوع عکاسی، هدف اصلی ایجاد تجربه ای متفاوت و نو برای بیننده است.

جهت مشاهده بهترین آتلیه عکاسی کلیک کنید.

در چه مواردی از عکاسی انتزاعی استفاده می  شود؟

در چه مواردی از عکاسی انتزاعی استفاده می  شود؟

معمولا از عکاسی انتزاعی در موارد ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:

  • هنر: تصویربرداران انتزاعی با  بهره گیری از رنگ ها، تمامی خطوط و الگوها تصاویری خلاقانه و هنری را به تصویر می کشند. به این ترتیب تجربه ای نو و متفاوت را برای علاقمندان و بیننده ایجاد می کنند.
  • ایجاد حس: عکاسان انتزاعی با استفاده از الگوها و به خصوص رنگ ها می توانند احساسات مختلف را به بیننده القا کنند. به عنوان مثال رنگ قرمز را برای بیان خشم و ترس و رنگ آبی را برای بیان آزادی مورد استفاده قرار میدهند.
  • خلاقیت: معمولا تصویر بردارن و به خصوص عکاسان انتزاعی برای ایجاد تصویرهای کاملا خلاقانه و بدیع، از تکنیک ها و روش های جدید و غیر معمول استفاده میکنند. یکی از راه های ایجاد چنین تصویرهایی استفاده از عکاسی انتزاعی است که در این خصوص از تکنیک های جذاب نورپردازی، تغییرات در زاویه دید، لنزهای خاص در دوربین و… بهره می گیرند. به این ترتیب می توانند تصاویری کامل منحصر به فرد و جذاب خلق کنند.
  • تبلیغ: یکی از مواردی که به کمک تبلیغات در تمامی حوزه ها می آید، تصویر برداری انتزاعی است. اصول عکاسی انتزاعی می تواند مخاطب و بیننده را به محصول و یا خدمت عکس جذب نماید. در واقع جذابیتی که به کمک این تکنیک در تصاویر ایجاد می شود، کاملا متناسب با فضای تبلیغاتی است.
  • طراحی صنعتی: در طراحی صنعتی معمولا از تکنیک عکاسی انتزاعی برا ی بالا بردن جذب مخاطب مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از طرح ها و الگوهای کاملا خلاقانه و بدیع در تبلیغ و نمایش محصولات صنعتی بسیار پر کاربرد است.

نکات مهم هنگام تصویر برداری آبستره

نکات مهم هنگام تصویر برداری آبستره

هنگام تصویر برداری در تکنیک انتزاعی، رعایت برخی نکات توسط عکاس می تواند در ایجاد تصویری جذاب و خلاقانه کمک نماید.

استفاده از نور مناسب: یکی از مهمترین نکاتی که باید در تصویربرداری انتزاعی به آن توجه شود، نورپردازی مناسب در ثبت تصاویر است. منابع نوری مختلف را حتما تست و اعمال کنید. این منابع می تواند شامل نور طبیعی، فلش دوربین و یا حتی چراغ خواب باشد. تعیین نور مناسب را با توجه به سوژه و زمان تصویر برداری در طی روز انتخاب کنید.

رنگ ها: ترکیب رنگی صحیح می تواند جذابیت تصویر را دو چندان کند. به دقت رنگ ها را در کنار هم قرار دهید و از چینش متفاوت و خلاقانه برای آنها واهمه نداشته باشید. دقت کنید که با وجود انتخاب رنگ های متفاوت در یک طیف رنگی و هماهنگ باشند تا بتوانند تصویر نهایی را جذاب تر کنند.

زاویه دید صحیح: به عنوان یک عکاس و تصویربردار انتزاعی، باید بتوانید محصول و یا خدمت مورد نظر را از زاویه دید متفاوت و صحیح مشاهده کنید. سعی کنید خود را جای مخاطب بگذارید تا بتوانید بهترین زاویه دید و منحصر به فردترین آن را تعیین و انتخاب کنید. از طرف دیگر انتخاب لوکیشن های بدیع و استفاده از لنزهای دوربین با ویژگی های خاص؛ همچون لنز “فیش آی” را دست کم نگیرید.

اعمال خلاقیت: آیتم ها و تکنیک های خلاقانه بصری را در به تصویر کشیدن عکاسی انتزاعی فراموش نکنید. به این ترتیب تصویر نهایی را با دید خلاقانه و در نتیجه جذابیت بیشتر خلق می کنید. استفاده از تکنیک های عکاسی؛ مانند تعویض فوکوس موجب مه آلود نشان دادن سایر قسمت هایی می شود که تحت تاثیر فوکوس نبوده اند. این ایده های خلاقانه عموما با تجربه و پرس و جو به دست می آیند.

عناصر تزئینی عناصر دکوراتیو: با توجه به نوع سوژه می توانند تاثیر بسزایی در خلاقانه نشان دادن تصویر داشته باشد. عناصری؛ مانند شمع، گل و سایر قطعات دکوراتیو ترند می تواند از این دسته باشند.

تجربه: با افزایش میزان تجربه عکاسان در زمینه های مختلف و برای سوژه های متنوع تجربه خود را بالاتر می برند. به این ترتیب در زمان عکاسی انتزاعی دارای اعتماد به نفس بالایی بوده که همین امر زوایای دید متفاوتی به آنها می دهد. پس از تجربه و آزمایش سوژه های متفاوت و خلاقانه نترسید و تکنیک های خود را بهبود بخشید. از طرف دیگر آشنایی با دوربین، لنز و سایر قسمت های آن تاثیر زیادی در عکاسی منحصر به فرد  دارد.

بیشتر بدانید :  تکنیک های کابردی برای عکاسی حرفه ای

بهترین سوژه های عکس برداری در روش آبستره

بهترین سوژه های عکس برداری در روش آبستره

برای اینکه بدانید بهترین سوژه در زمینه تصویربرداری انتزاعی کدامیک است، خوب است بدانید مواردی همچون طبیعت، ساختمان ها، اشیا، آب و رنگ، انواع نورپردازی و ترکیب عناصر مختلف می تواند گزینه ای مناسبی برای تصویر برداری به این روش باشد.

سایر عکس ها و تصویر ها؛ مانند عکاسی معماری، صنعتی، محصولات، خیابانی و شهری، پرتره، ماکرو، غذا، مسافرتی و گردشگری و ورزشی در سال های اخیر توانسته است جای خود را در این نوع عکاسی پیدا کند.

البته انتخاب نوع تکنیک عکاسی با توجه به سوژه مورد نظر از جمله مواردی است که یک عکاس با تجربه می تواند آن را درک و تجزیه تحلیل کند. در واقع از یک نوع سوژه شاید بتوان به روش های مختلف عکسبرداری کرد، اما رعایت کامل اصول عکاسی انتزاعی در همان روش می تواند جذابیت بیشتری خلق کند.

بیشتر بدانید : جهت مشاهده نمونه کار های عکاسی در فضای باز کلیک کنید.

مروری بر تکنیک عکس برداری انتزاعی

مروری بر تکنیک عکس برداری انتزاعی

عکاسی انتزاعی به عنوان یک روش عکسبرداری برای سوژه های مختلف در نظر گرفته می شود. این روش جزئیات را در میان تصویر حذف کرده و برخی عناصر غیر طبیعی را بولد می کند. به این ترتیب عکاس موجب خلق تصویری بدیع، خلاقانه و جذاب می گردد. برای ایجاد تصاویر خلاقانه در این روش، کمک گرفتن از تجهیزات دکوراتیو ترند و همچنین تجربه بالای خود بسیار کمک کننده است.

 

رأی بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *